COVID-19 плъзна във Формула 1

NetNews

Новите директори на състезанията на Формула 1 Едуардо Фрейтас и Нийлс Витих са дали положителни тестове за коронавирус, което повдигна въпроси кой ще отговаря за предстоящото Гран при на Маями (САЩ) през следващия уикенд. Новината бе потвърдена пред агенция „Ройтерс“.

Говорител на Световната автомобилна федерация (ФИА) коментира, че не може да разкрива медицинска информация за служителите във Формула 1, освен ако това не е свързано с провеждането на дадено състезание.

По информация на Sky Sports, Фрейтас и Витих са дали положителни тестове за COVID-19 след старта в Италия през миналата седмица.

Към момента пътуването до САЩ изисква негативен тест за коронавирус, даден не повече от 24 часа преди заминаването, независимо дали човекът е ваксиниран или не. Тренировките в Маями пък започват на 6 май.

Португалецът Едуардо Фрейтас и германецът Нийлс Витих бяха назначени през февруари и наследиха на поста австралиеца Майкъл Маси след драматичния край на миналия сезон в Абу Даби.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Душа" и "Молитва за дъжд" са любимите песни на Митко Щерев, който този петък ще има концерт в ямболския Пиано бар Soho

„Имам слабост към "Душа" и "Молитва за дъжд". В тeзи мои песни си позволих да експериментирам както в мелодията, така и в аранжимента. А това е много рисковано за един композитор и аранжьор. Обикновено от 10 експеримента само един успява. Затова харесвам тези две песни”. Това споделя още преди години в едно свое интервю основателят на „Диана Експрес” Митко Щерев. Големият композитор, аранжор и пианист ще изнесе бутиков концерт с легендарната си група в ямболския Пиано бар Soho на 29 април.