Cupra показа първия си електрически автомобил

NetNews

Спортното подразделение на Seat, което се отдели като собствена марка Cupra, не се бави особено много с проектите и след като чества тригодишнината си с Formentor VZ5, ето че се появи нов проект с доста противоположно задвижване.

За разлика от 2.5-литровия бензинов петак във Formentor VZ5, Cupra Born ще бъде изцяло на ток и ще използва MEB платформата на VW AG, която можем да видим и при Volkswagen ID.3. Всъщност Born и ID.3 си приличат доста и на външен вид с разлика в предната част, праговете и джантите, които имат за цел да придадат по-спортно излъчване на испанската версия.

Батерията от 77кВч, трябва да осигурява пробег от около 500км, а ускорение от 0 до 50км/ч. отнема 2.9 секунди. Cupra-та ще се отличава и със ситемата Dynamic Chassis Control Sport, която според марката ще предлага високи нива на динамика при всякакви условия. На кратко, най-вероятно ще видим амортисьори с променлива твърдост при различните режими на електромобила. Бързо зареждане ще предлага 260км пробег за 30-минутно включване в контакта.

Cupra Born ще се произвежда в същата фабрика в която се произвежда и ID.3, а началото е предвидено към средата на тази година, което означава че в следващите месеци ще видим и повече характеристики за електрическия спортен Seat.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Антъни Иванов подкрепи тримата плувци, които бяха хванати с допинг

Един от лидерите на националния отбор по плуване Антъни Иванов организира онлайн среща в “Инстаграм” с тримата уличени в употреба на допинг свои съотборници – Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. . 21-годишният Антъни, който учи и тренира в САЩ, заяви, че ги подкрепя и че следващата седмица ще […]