Давид Борбалан: Доволни сме от представянето на нашите рефери

NetNews

Днес председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Давид Фернандес Борбалан даде пресконференция, на която бе отчетено представянето на реферите през миналия шампионат, както и новостите в предстоящия.

Главният инструктор на съдиите в България Радан Мирянов и старши мениджърът на съдиите при БФС Стоян Алексиев също присъстваха на събитието, което се проведе в Заседателната зала в Ректората на НСА.

„Доволни сме от представянето на нашите рефери през миналия шампионат. Има какво да се подобряваме, работим по това. От моя опит в Испания много добре знам, че свеждането на грешките до 0% е невъзможно, ние се стремим да понижим грешките и колкото по-малък е процентът, толкова по-добре за нас“, заяви Борбалан.

„Камерите ще помагат и при наказателни удари, както и при по-специални ситуации. Гледните точки ще бъдат повече. Ще имаме чудесна гледна точка на голлинията. Имали сме подобни случаи, в които двамата играчи са толкова близо един до друг, че единият крие другия. Сега тези камери ще помагат да бъде определена най-близката точка до голлинията и така ще бъде установена засадата“, добави шефът на съдиите.

24 съдии ще ръководят мачовете в efbet Лига през новия сезон 2024/2025. За първи път в елита има и жена, която е постоянна част от най-добрите – Християна Гутева.

„Нещо, което виждаме на Европейското първенство и искаме да го въведем, ще има по-специално отношение към капитаните и в много противоречиви ситуации да получат възпитан отговор от съдията, а той да се грижи неговите съотборници да не обграждат рефера. Съдийската комисия винаги е в готовност за безплатни лекции по правилата на играта, новостите и противоречиви ситуации, които са се случвали. Евроучастниците ни вече го направиха. Обучението винаги е под един час, но носи големи ползи. Професионалистите трябва да знаят новите промени“, заяви Давид Борбалан.

Срещата с медиите се състоя паралелно със съдйиския семинар, който се провежда тази седмица в Национална футболна база Бояна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Медицинските сестри настояват за действия срещу кадровия дефицит

Съсловната организация на медицинските сестри призова „сегашни и бъдещи управляващи“ за реални действия срещу огромния недостиг на професионалисти по здравни грижи. Темата беше дискутирана на Национална среща на главните медицински сестри по повод кадровата криза в здравеопазването в университетската болница „Света Анна“ в София. В момента медицинските сестри у нас […]