Деца се включват в благотворителен маратон, обединявайки се за повече здравна култура на подрастващите

NetNews

По повод Международния ден на детето – 1-ви юни, учители по английски език у нас ще организират благотворително бягане с техните ученици в Южния парк. Събитието има за цел да се съберат средства за лечебна апаратура за деца и за организиране на лекции за повишаване на здравната култура на децата.

Маратонът, наречен “НЕзависими”, чиято цел е да провокира у подрастващите нагласи срещу вредите от тютюнопушенето и застоялия начин на живот, вредните напитки и зависимостите ще се проведе на 01.06.2024г, събота, в Южен парк, като стартовете са в две дистанции: 5 км от 9:00 часа сутринта (7+ години) и 2 км (деца от 4 до 14 години + родител) от 10:00 часа. И за двата старта е добре участниците да дойдат 15 мин. по-рано за загрявка.

Организаторите от Езиков център Бритиш Лаб/ British Lab в София ще предоставят възможност на своите ученици, техни приятели и близки да избират между 3 каузи, за които да отидат събраните средства от спортното събитие на 1-ви юни – за закупуване на медицинска апаратура за детска болница в Бургас, за провеждане на лекции в различни части на България, с цел информиране за негативните ефекти от вредни субстанции, или дарение към защитен център за работа с младежи, израстнали в институции.

Маратонът “НЕзависими” е организиран с логистичната подкрепа и гостоприемство на “5 КМ RUN”, група спортни ентусиасти, които създават условия за непрофесионално организирано бягане в няколко български града, насърчавайки нова култура на мислене по отношение на бягането като част от здравословния начин на живот. В бягането “НЕзависими¨ на Бритиш лаб могат да се включат както възпитаниците на школата, така и техни приятели и близки, както и всеки, който научи за маратона и избере активния начин да отбележи празника. Записването ще става предварително онлайн във Facebook страницата на школата и няма такса за участие. Даренията ще бъдат директно по сметката на избраната от учениците и участниците кауза с основание “Независими с Бритиш лаб”. Записаните за участие ще могат да гласуват в специално създадена група във Вайбър. Дарението не е задължително.

Събитие: https://www.facebook.com/events/2160040580998854/

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Владимир Путин: Руската армия напредва по всички фронтове в Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви днес на среща с министъра на отбраната и висши генерали, че руските сили всеки ден подобряват позициите си във всички направления в Украйна и руската офанзива върви по план, предаде Ройтерс, пише БТА. Русия през последните месеци изтласква украинските сили в ключови сектори на фронта, […]