„ДИАНОПОЛИС”- Ямбол участва в престижна национална класация

NetNews

Камерен оркестър „Дианополис” – Ямбол е сред номинираните за наградата „Музикант на годината“ на предаването „Алегро виваче“, програма „Хоризонт“ на БНР. Престижната награда за класически жанрове се връчва от 1991 г. насам. „Дианополис” се състезава в категорията „Ансамбъл на годината”, заедно с още седем състава. Вижте кои са конкурентите на ямболския оркестър и как може да го подкрепите с гласуване:

Предаването „Алегро виваче“ провежда националната анкета сред слушателите на БНР за избор на българския „Музикант на годината“. Наградите имат за цел да отличат най-значимото в музикалния живот у нас през изминалата година (2023).

Ямболският „Дианополис” с художествен ръководител Красимира Султанова се конкурира с още 7 предложения  в категорията „Ансамбъл на година”. Това са Софийска филхармония, Трупата на Софийската опера и балет, Детския хор на БНР,  Български камерен оркестър Добрич, Вокалният ансамбъл за старинна музика „Cantanti dai monti verdi“, КласикАрт квартет и ансамбъл и Перкусионно дуо Аглея Канева и Александър Вичев.

Музикантите от „Дианополис” може да подкрепите с гласа си на официалната страница на БНР. Анкетата се провежда от 1 до 31 март 2024.

Настоящото 33-то издание на допитването e с нов регламент, като слушателите са направили своите предложения в пет категории: Музикант на годината, Млад музикант на годината, Ансамбъл на годината, Музикален проект на годината и Музикален педагог на годината.

Специализирано 7-членно жури е разгледало постъпилите предложения и от тях е определило съответните номинации в петте категории.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

7-те най-трудни неща във връзката и как да ги преодолеете

Ако влюбването е вълнуващата част, то да останем влюбени е трудната част. Връзките изискват много работа. А пътят към създаването на дълготрайна, дълбока и значима връзка с някого невинаги е очарователен или забавен като романтична комедия. От проблеми в общуването до трудности при отделянето на време за лична среща – […]