Димитър Главчев измести президента Румен Радев и заминава на извънредния Европейски съвет

NetNews

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба. Държавните и правителствените ръководители ще обсъдят новия пакт за европейската конкурентоспособност, отношенията ЕС-Турция, ситуацията в Украйна и в Близкия Изток.

В белгийската столица Главчев ще присъства на прием за членовете на Европейския съвет от Негово величество краля на белгийците Филип I.

С тази си визита Главчев става първият служебен премиер, който участва на среща на такова високо ниво в Европейския съюз. Досега на такива визити ходеше премиерът, но само ако е на редовно правителство. При служебните правителства, президентът Румен Радев представляваше страната ни.

Защо Главчев измества Радев, засега не може да се каже.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Ел Ниньо" свърши, задава ли се "Ла Ниня"?

Метеорологичното явление „Ел Ниньо“, което се наблюдава от миналата година, е приключило, обявиха от Австралийското бюро по метеорология във вторник, съобщи Ройтерс. Бюрото обясни, че макар някои климатични модели да предвиждат преминаване към „Ла Ниня“ по-късно тази година, все още не е сигурно дали това ще се случи. „Ел Ниньо […]