Днес във Вашингтон Украйна подписа ново споразумение за сигурност с Люксембург

NetNews

Украйна подписа ново споразумение за сигурност с Люксембург, предава Ройтерс, цитирайки президента на Украйна Володимир Зеленски, по време на церемония, проведена във Вашингтон.

Споразумението е всеобхватно и обхваща набор от съвместни усилия от военна помощ до хуманитарна подкрепа, насочени към подпомагане на Украйна в тези трудни времена, предава БТА.

В обръщението си президентът Зеленски сподели амбициозните си планове за бъдещето на Украйна. Той подчерта подписването на две допълнителни споразумения за сигурност, насочени към укрепване на защитните механизми на Украйна и улесняване на нейното възстановяване.

Споразуменията се разглеждат като решаващи стъпки към интеграцията на Украйна в Европейския съюз и НАТО, наред с въвеждането на санкции срещу Русия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Йотова: След размяната на писмата - да се премине към истински преговори

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в президентската институция следят внимателно политическия процес, за да преценят кога да бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство. Относно големия интерес от няколко политически формации, които искат да получат третия мандат, Йотова подчерта, че засега вижда само заявки, но не и конкретни […]