Днес Юлия Навалная ще се изправи пред европейските депутати в Страсбург

NetNews

Съпругата на Алексей Навални, Юлия, ще се изправи днес пред европейските депутати в Страсбург. Обръщението ѝ трябва да започне в 12:30 българско време. Веднага след нея думата ще вземат лидерите на отделните политически групи, предаде БТВ.

За Европейския парламент е изключително важно да отдаде почит пред паметта на руския опозиционер, когото през 2021 г. избра за лауреат на най-високо му отличие – наградата „Сахаров“. 12 дни след мистериозната смърт на Навални в руската наказателна колония всяка дума от обръщението на съпругата му Юлия ще бъде показателна за отношението ѝ към европейската политика спрямо Русия.

Ще последва и дебат за условията, в които са поставени руските опозиционери. Това се случва непосредствено, след като дисидентът Олег Орлов, един от символите на защитата на човешките права в Русия, беше осъден на 2 години половина затвор заради многократните му критики към руската инвазия в Украйна.

70-годишният дисидент е един от последните критици на Кремъл, който все още не беше осъден и изпратен в затвор. Той е сред ветераните на неправителствената организация „Мемориал“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Норвежкият крал е в болница, получил е инфекция на почивка в Малайзия

Норвежкият крал Харалд Пети е бил хоспитализиран в Малайзия, след като се е разболял там по време на почивка, предаде ДПА и Нова, като се позова на изявление на норвежкото кралско семейство. Според изявлението монархът има инфекция, като за него се грижат както малайзийски, така и норвежки лекари. Крал Харалд […]