До месец приключва ремонтът на пътя Болярско-Бояджик в област Ямбол

NetNews

До края на юли се очаква да приключи ремонтът на републиканския път от разклона за село Роза към селата Болярско, Бояджик, Златари, Гълъбинци. Това каза за БТА директорът на Областното пътно управление в Ямбол инж. Галин Костов. През есента се очаква и ремонт на магистрала „Тракия” в района на Ямбол и Сливен.

Заради лошото състояние на пътя жители на селата няколко пъти излязоха на протести преди няколко месеца. След недоволството започна ремонт, който е на стойност 1,2 млн. лева. Средствата са от перото за зимното пътно поддържане.

„Извършваме едроплощни кърпежи почти на цялата ширина на лентата. Също попълваме банкети и чистим храсти в този участък, каквото беше и искането на местните жителите по време на протестите“, каза директорът на Областното пътно управление в Ямбол.

Заради ремонта е въведена временна организация на движението с мобилна светофарна уредба. Шофьорите да преминават с изключително повишено внимание, призова Костов. По думите му, в преасфалтирания участък вече се шофира с по-висока скорост, което е предпоставка за инциденти по време на ремонта.

През есента се очаква и ремонт на магистралата в района на Ямбол и Сливен, тъй като там настилката е лоша, обяви преди дни служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

„Ремонтът вероятно ще е основно в сливенския участък на лот 3 на магистралата, който е по-компрометиран. На територията на област Ямбол е съвсем малък участъкът от този лот, около два километра“, коментира Костов.

Започна и подновяване и възстановяване на липсващи пътни знаци по републиканската мрежа в област Ямбол, допълни още директорът на ОПУ – Ямбол.

Източник: по материали на БТА-Ямбол

Свързани публикации:

Започва авариен ремонт на пътя Болярско-Бояджик в област Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джъстин Тимбърлейк вероятно ще получи само глоба за шофирането в нетрезво състояние

Джъстин Тимбърлейк вероятно ще получи малка глоба, ако бъде осъден за шофиране в нетрезво състояние, но не защото е знаменитост, каза правен експерт пред The Post. Певецът, който беше арестуван след проверка от полицай в Ню Йорк рано във вторник, може да получи до една година затвор, ако бъде признат […]