Двойният убиец Станимир Рагевски получи присъда доживотен затвор без право на замяна

NetNews

Доживотен затвор без право на замяна – това най-тежко наказание Окръженият съд в Бургас наложи на бизнесмена Станимир Рагевски, съобщи Bulgaria ON AIR. Той бе и основният подсъдим за жестоките убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.

Според прокуратурата двойното убийство е без аналог в съдебната практика у нас.

Жестокото престъпление разтърси Бургас през лятото на 2021 г. Животът на брокерката Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед беше отнет по идентичен начин. След като жертвите за застреляни, телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина, а след това заровени в чували на различни места. В морския град Станимир Рагевски беше обявен за сериен убиец.

„Рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели, по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните останки по безобразен и сочещ липса на човечност начин. Както Теодора Бахлова, така и Юмер Мехмед са били подложени след смъртта си на изключително по своя характер обругаване“, заяви прокурор Десислава Трифонова.

„Няма аналог в историята това престъпление, поне аз не познавам – изключително брутални убийства, ще останат в криминалистичните хроники завинаги“, коментира адвокатът на семейството на Теодора Бахлова – Димитър Вълчев.

Станимир Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

„Никаква присъда няма да върне майка ми, нито ще бъде по-малка мъката ми, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на не мога да го нарека човек“, заяви дъщерята на убитата Теодора Бахлова – Христиана Радоева.

По време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание. Мотивът за убийството на брокерката е спор за имот, а 28-годишният Юмер е ликвидиран, защото е изнудвал Рагевски за пари. Предполага се, че е знаел за убийството на Бахлова. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

„ДИАНОПОЛИС”- Ямбол участва в престижна национална класация

Камерен оркестър „Дианополис” – Ямбол е сред номинираните за наградата „Музикант на годината“ на предаването "Алегро виваче", програма "Хоризонт" на БНР. Престижната награда за класически жанрове се връчва от 1991 г. насам. „Дианополис” се състезава в категорията „Ансамбъл на годината”, заедно с още седем състава. Вижте кои са конкурентите на ямболския оркестър и как може да го подкрепите с гласуване:
камерен оркестър Дианополис Ямбол