Eстествените заместители на захарта

NetNews

Отдавна чуваме, че наричат захарта "сладката отрова" или "бялата смърт". Но понякога желанието да хапнем нещо сладко е толкова силно, че е почти невъзможно да му устоим. И въпреки че 6 чаени лъжички на ден се считат за приемлива норма, захарта няма полезни калории, а само т. нар. ”празни”. Разбира се, за любителите на сладките изкушения има алтернатива, пише Дарик. Захарта има естествени заместители, които са много по-полезни и по-безопасни.

Още от древни времена медът се слави като супер храна. Той допринася за общото укрепване на организма. Полезен е при нервно изтощение, помага при сърдечни и стомашни заболявания и нарушения в черния дроб. Медът се препоръчва при настинки. Успешно успокоява лигавицата и е ефективен при борбата с вирусите. От друга страна, захарта намалява имунитета 17 пъти. Колкото повече захар има в кръвта ни, толкова по-слаба е имунната система. Докато пчелният мед има антибактериални, имуномодулиращи, противовирусни, антиоксидантни и други полезни свойства.

Сушените плодове са една от здравословните алтернативи на захарта. Те са всъщност пресни плодове, натурално дехидратирани чрез сушене на слънце или чрез използване на дехидрататор. Този уред започва да се използва във все повече домакинства.Тези натурални продукти, без оцветители и изкуствени добавки, са пълни с хранителни вещества и фибри.

Сушени плодове като кайсии, сини сливи, смокини, фурми, стафиди ще заместят перфектно бялата захар.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха дрога, замаскирана като пъзел в Пловдив (СНИМКИ)

Откриха дрога, замаскирана като пъзел в Пловдив, съобщиха от полицията. В обедните часове на 26 януари криминалисти от Трето РУ предприели проверка на 20-годишен младеж, познат на органите на реда. При последвалия личен обиск, служителите открили у него 30 дози от наркотичното вещество LSD, под формата на хартиен пъзел. По […]