€250 000 глоба за дядото с танка в мазето

NetNews

84-годишен мъж от Германия беше признат за виновен за незаконно притежание на оръжие. Наскоро ви припомнихме, че през 2015 година в мазето на дома му в северния град Хайкендорф бе намерен сериозен арсенал, като един от най-необичайните експонати в колекцията е танкът Panther от 1943 година.

Съдът постанови, че възрастният мъж, чието име се посочва поради специфики в германското законодателство, трябва да продаде или дари танка на музей или колекционер в рамките на следващите две години.

Според защитата американски музей се интересува от закупуването на танка, докато немски колекционери искат да купят картечниците и останалото оръжие. Прокурорът поиска пенсионерът да бъде глобен с 500 хиляди евро, но съдията постанови глоба от 250 хиляди евро.

През 2015 г. над 20 войници почти девет часа се бориха, за да извлекат танка без следи от мазето на жилищна сграда. Първоначално претърсването е било за откраднати нацистки произведения на изкуството. В допълнение към танка у мъжът са намерени и 88-милиметрово зенитно оръдие, част от ракета V-1, няколко пистолета и щурмови пушки и над 1000 патрона.

Както Autoevolution уточнява, германецът е собственик на танка поне от 1978 г. Местните хора го виждали да го кара из града, или за забавление по време на снежна буря, или като снегорин. "Фактът, че той имаше танк, не беше тайна за обществото" – споделят местни жители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Летище „София“ с нов стандарт за качество

Концесионерът на летище София – „СОФ Кънект“, получи сертификат съгласно критериите на Международната организация по стандартизация за съответствие с изискванията за управление на качеството ISO 9001 и на околната среда ISO 14001.„ Сертификатите бяха връчени на изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро от управителя на РИНА България – Калин […]