Експертиза доказва скоростта на катастрофиралия автомобил в Пловдив

NetNews

Автотехническа експертиза трябва да докаже с каква скорост се е движел автомобилът от инцидента, при който двама младежи загинаха, а други двама са в тежко състояние в болница, предаде БНТ.

Заради високата скорост при удара автомобилът се разцепи на две. Друга експертиза ще установява дали младият мъж зад волана е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

На място са загинали водачът и 20-годишно момиче, седяло на предната седалка. Младежът, който шофира от три години, вече има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата.

За момента водещата версия за трагедията е превишена скорост. Тежкият инцидент се е разиграл на централния пловдивски булевард „Руски“. На метри от кръстовището с бул „6 септември“ мощен джип, управляван от 21-годишен младеж, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко дървета.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шолц: Нека няма свръхочаквания за мирната конференция за Украйна в Швейцария

Германският канцлер Олаф Шолц каза в интервю пред сп. „Щерн“, че „никой не бива да има преувеличени очаквания“ за мирната конференция за Украйна, която трябва да се проведе в Швейцария през юни, предаде ДПА, цитирана от БТА. „Ние няма да преговаряме там за края на войната“, каза Шолц. „В най-добрия […]