Епископ Тихон: Патриарх Неофит се опита да въведе хармония и разбирателство в църквата

NetNews

Първият ни патриарх Кирил – един високо образован интелектуалец. Вторият ни патриарх Максим беше човек на администрацията, на издръжливостта срещу властите по времето на комунизма. Патриарх Неофит се опита да въведе хармония, братство, разбирателство в нашата църква. Това заяви епископ Тихон пред Нова телевизия.

„Бог да прости Негово Светейшество. Той не е само един спомен, беше един безкрайно скромен човек. Това, което ме поразяваше в него беше желанието му за хармония в музиката и живота. Нещо, което обикновено духовниците губят с времето”, посочи той.

„Познаваме се от 1959 г. Тогава започнахме първия клас на Софийската духовна семинария. Там бяхме съученици шест години”, каза епископът.

„Това, което никога не сте предполагали е, че този благ старец имаше едно безкрайно чувство за хумор. Толкова пъти съм се смял с него. Обичаше да разказва всякакви случки по много интересен начин”, сподели епископ Тихон.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тодор Тагарев отчита работата си в правителството на фона на критики от повечето партии в парламента

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще отчете работата си по време на своя мандат, съобщи БНР. Нито една от парламентарните групи няма положителна оценка за работата на министъра на отбраната в последните месеци. Дори и партии като ПП-ДБ имат критика към скоростта, с която се помага на Украйна. […]