Евгений Дайнов: Слави Трифонов не познава хора, каквито са необходими за един експертен кабинет

NetNews

„Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали, че в момента си качва цената, казвайки, че ИТН ще подкрепи Рая Назарян, но няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, или отново демонстрира онази бездна от политическо невежество, което видяхме, когато се опита да направи сам правителство, и наистина смята, че е задължително при него да отиде третият мандат и той ще направи такова правителство и всички ще кажат ура и браво“.

Този коментар направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов и добави, че лидерът на ИТН не познава хора, каквито са необходими за един експертен кабинет.

По думите на проф. Дайнов външният фактор, „който обръща всичко, не са посолствата, а ехото от войната на Русия в Украйна“.

Не виждам как ПП-ДБ ще влязат отново в тази река, каза политологът Дайнов и добави:

„Веднъж Бойко Борисов и неговите мнозинства провалиха съдебната реформа, когато беше „Реформаторският блок“, втори път я провалиха сега, не виждам причина трети път да влизат в това тресавище. Борисов продължава да мисли, че може да се скрие зад ПП-ДБ и да каже на западните хора, че е с техните момчета и ето – аз съм ваш“.

Проф. Евгений Дайнов коментира позицията и поведението на президента Румен Радев:

„Той окончателно скъса с уважението към партиите и иска да го демонстрира, защото е взел друго окончателно решение в кратки срокове да се намеси на политическия тепих със собствена формация и всички партии, в неговите представи, да ги измете от сцената“, смята политологът Дайнов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Доналд Съдърланд почина на 88-годишна възраст

Канадският актьор Доналд Съдърланд, известен с ролите си в „Мръсната дузина“ и „Игрите на глада“, почина на 88-годишна възраст, съобщи синът му Кийфър Съдърланд, цитиран от информационните агенции. „С натежало сърце съобщавам за смъртта на баща ми“, обяви в „Екс“ актьорът, определяйки баща си като „един от най-важните актьори в […]