Евгений Кънев: „Турски поток“ спъва бъдещето на България. Ползва се като политически инструмент от Москва

NetNews

„Турски поток“ е политически инструмент, който спъва бъдещето на България. Това заяви в предаването „Кой говори“ на Дарик радио финансистът и доктор по икономика Евгений Кънев.

Според него след разкриването на Пътната карта за реализация на проекта е станало кристално ясно каква е била целта на изграждането му.

Газ през Украйна получава Австрия и тя ще започне вероятно от „Турски поток“ от следващата година (по газопровода сега получават Сърбия и Унгария). Това означава, че от началото на следващата година тези три държави ще бъдат изцяло зависими от доставките на синьо гориво през „Турски поток“, обясни Кънев.
Финансистът смята, че тръбопроводът продължава да се използва като политически инструмент от Москва.

С природния газ „Газпром“ и Русия имат достатъчно силен коз, за да продължават натиска върху Австрия да ни блокира за Шенген. Ние с този газопровод изцяло обслужваме съюзниците на Путин в Европа – Сърбия, Австрия и Унгария“, подчерта финансистът.
По думите на Кънев геополитическите щети, които понася България, са много по-скъпи от финансовите и струват нашето бъдеще, особено ако Австрия продължава да ни блокира за Шенген.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

BG Elves: Фирма на Мира Баджева, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в руски проект за обработка на общественото мнение

Публикуваме в цялост документa, доказващ плановете на руснаците да влияят на общественото мнение в България, Сърбия и Унгария чрез пропаганда. Както виждате Евгений Зобнин отново си е изпратил на личния имейл въпросния прикачен файл NGO-new.doc. Това съобщиха от групата бели хакери. Планира се за целите на проекта по утвърждаване на […]