Facebook променя подхода си към тормозa над активисти и журналисти

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Facebook Inc вече ще брои активистите и журналистите като „неволни“ публични личности и така ще увеличи тяхната защита срещу тормоз и нападки, заяви в интервю тази седмица нейният шеф по глобалната безопасност, съобщи Bloomberg.

Компанията за социални мрежи, която позволява по-критични коментари към публични личности, отколкото към частни лица, променя подхода си към тормоза на журналисти и "защитници на правата на човека", които според нея са в полезрението на обществеността поради тяхната работа, а не поради самите тях.

Facebook е под широко наблюдение от страна на световните законодатели и регулаторни органи заради практиките ѝ за модериране на съдържание и вредите, свързани с нейните платформи.

Начинът, по който Facebook, която има около 2,8 милиарда активни потребители месечно, третира публичните личности и съдържанието, публикувано от или около тези фигури, е област на интензивен дебат. През последните седмици системата за "кръстосана проверка" на компанията, за която The Wall Street Journal съобщи, че има ефект на освобождаване на някои високопоставени потребители от обичайните правила на Facebook, беше в центъра на вниманието.

Facebook също прави разлика между публични личности и частни лица в защитата, която предоставя по време на онлайн дискусии: например на потребителите обикновено е позволено да призовават за смърт на знаменитости в дискусиите в платформата, стига да не маркират или директно да споменават въпросната знаменитост. Те не могат да призовават за смърт на частно лице, или сега журналист, съгласно политиките на Facebook.

Компанията отказа да сподели списък с други "принудителни" публични личности, но заяви, че те се оценяват за всеки отделен случай. По-рано тази година Facebook заяви, че ще премахне съдържание, което възхвалява или се подиграва на смъртта на Джордж Флойд, тъй като той се смята за неволна публична личност.

Глобалният ръководител на Facebook по безопасността Антигона Дейвис заяви, че компанията разширява и типовете атаки, които не би позволила срещу публични личности на своите сайтове, като част от усилията да се намалят атаките, които са непропорционално насочени към жени, цветнокожи или ЛГБТК общността.

Facebook вече няма да допуска тежко и нежелано сексуализиращо съдържание, унизителни сексуализирани фотошоп изображения или рисунки или директни негативни атаки срещу външния вид на човек, например в коментари към профила на публична личност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Щракнаха първия „джип“ на Ferrari (ВИДЕО)

Ferrari е един от малкото автомобилни производители който не предлага на своите клиенти SUV под някаква форма или пък никога не е предлагал. Въпреки природата си на бранд, който до момента е произвеждал главно суперавтомобили с две врати, то от компанията планират още догодина първият им „джип“ да стане реалност. […]