Ferrari готви не едно, а цели три SUV-та

NetNews

Purosangue няма да бъде единственото SUV в гамата на Ferrari. След като само допреди две-три години се кълняха, че нямат никакво намерение да се поддават на модата на кросоувърите, сега в Маранело разработват още два кросоувъра, твърди британското сп. Car.

Двата нови модела с вътрешнозаводски обозначения F244 и F245 ще бъдат построени на платформата на Purosangue (F175), но за разлика от него ще бъдат изцяло електрически. Архитектурата позволява монтирането на до четири електромотора със съвкупна мощност над 600 к.с.

Според източници от компанията F244 ще дебютира през 2024 г., а F245 – две години по-късно. Вече бившият директор на Ferrari твърдеше, че първият електрически модел на компанията ще излезе на пазара не по-рано от 2025-а.

Премиерата на Purosangue е насрочена за началото на 2022 г. По непотвърдена информация кросоувърът ще получи "самоубийствени" задни врати, които се отварят обратно на посоката на движение, четириместен салон и регулируемо пневматично окачване, задвижването ще бъде поверено на хибридна силова установка с мощност 700 к.с. на базата на 4.0-литровия V12.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божков: Прокуратурата наруши почти всички действащи закони през 2020

Прокуратурата направи перхидролена равносметка за работата си през годината. Ще ѝ помогна със статистиката за 2020. Това написа във фейсбук издирваният бизнесмен Васил Божков и продължава: Наруши почти всички действащи закони в България. Открадна и унищожи безценно световно културно- историческо наследство. Погази правата на човека многократно. Забърка се в международни […]