Fiat също ще разчита само на електрически модели

NetNews

Още един автомобилен производител ще се включи към марките, които по план трябва да преминат на ток до края на десетилетието. Този път новината идва от Италия, а съобщението бе разпространено от Fiat по-рано днес.

Компанията, която вече е част от по-големия бранд Stellantis, обяви плановете си според които до края на това десетилетие, Fiat ще предлага само модели, задвижвани на ток. Планът, разбира се е свързан с намаляването на вредните емисии във въздуха, като от марката дори си поставят краен срок в периода от 2025 до 2030 година.

Към момента единствения електрически модел, който можем да намерим в продуктовата линия на италианците е 500e, който въпреки, че доста прилича на модела с двигател с вътрешно горене, всъщност е изграден от нулата. Очаква се в близко бъдеще да видим и още един модел на ток в лицето на Abarth 500е.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Странна къща се появи на българското Черноморие

Обърната къща в Черноморец е била изградена през последните от 6-7 месеца и лесно се вижда от главния път между Черноморец и Созопол. Къщата е на три етажа, ако се брои и покрива, откъдето ще се влиза. Всичко в нея ще бъде наобратно – подът отгоре, а таванът – долу. […]