Ford разкри колко сглобени автомобила чакат чипове

NetNews

През последните месеци Ford вече няколко пъти затваря временно свои заводи или производствени линии поради липса на компоненти за производство. Главната причина за паузата в сглобяването на автомобили е липсата на чипове, която принуждава производителите да оставят цели, почти готови коли, паркирани и чакащи поставянето на малките полупроводници.

Един от шефовете на компанията – Джон Лоулър разкри колко такива автомобила чакат в момента в различните бази на Ford. Той заяви, че около 53 хиляди коли са паркирани и изчакват доставка на полупроводници. Част от тези модели са пикапите от F-серията на Ford, както и всъдеходът Explorer.

От Ford разкриват, че насочват своите ресурси и запаси към моделите, които са най-търсени и носят най-голяма печалба. В конкретния случай това се оказва електрическият Mustang Mach-E, чиято доставка отнема по-малко време в сравнение с периода който може да достигне от 9 до 12 месеца при някои от другите модели.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Страните от ЕС обсъждат новия пакет санкции срещу Русия

Очаква се днес представителите на страните членки на Европейския съюз да обсъдят новия пакет санкции срещу Русия, който включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година, предаде BG ON AIR. Няколко държави, сред които и България, поискаха изключение и удължаване на срока […]