Ford спира доставките на F-150 Lightning поради проблем с качеството

NetNews

Първите месеци на 2024 г. са предизвикателен период за няколко производители на електрически превозни средства и Ford е сред тях. Както съобщава Automotive News, Ford временно е преустановил доставките на Ford F-150 Lightning за 2024 г. поради неразкрит проблем с качеството. Директивата за спиране на доставките влезе в сила на 9 февруари и засега няма данни кога ще бъде отменена.

Този проблем не се отнася единствено за Lightning от моделната година 2024, тъй като подобна заповед за спиране на доставките засяга и Ford F-150 с двигател с вътрешно горене от 2024 г. Този проблем се появи през декември 2023 г. и продължи няколко седмици, което доведе до натрупване на „стотици, ако не и хиляди“ пикапи, които очакват допълнителни проверки на качеството преди да бъдат доставени на дилърите.

Въпреки че сериозността на ситуацията по отношение на Ford F-150 Lightning остава неясна, Ford изрази ангажимента си да подобри качеството на автомобилите и да сведе до минимум изтеглянията.

Въпреки тези предизвикателства производството на Ford F-150 Lightning в Центъра за електрически превозни средства Rouge в Диърборн, Мичиган, продължава, макар и с намалени темпове. Тази корекция има за цел да постигне баланс между производството, ръста на продажбите и рентабилността. Оказва се, че търсенето на електрическия F-150, особено при настоящите ценови нива, е спаднало под първоначалните прогнози. През 2023 г. Ford успява да продаде над 24 000 бройки от F-150 Lightning, но през януари 2024 г. продажбите възлизат на 2 258, подобно на данните от януари 2023 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Невена Зартова: В "семейството" на Петьо Еврото има вход, но няма изход ВИДЕО

Административни ръководители в прокуратурата са държани в зависимост от кръга „Осемте джуджета“. Те получават огромни суми всеки месец и срещу тях правят „услуги“ на кръга, като решават преписки в негов интерес и оказват натиск на нисшестоящи прокурори. Това „семейство“ е широко известно в съдебната власт и е нелогично главните прокурори […]