Генерал Уесли Кларк предупреди: Сърбия работи в интерес на Русия на Балканите, задават се нови войни

NetNews

Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа и американски генерал Уесли Кларк предупреди за възможността от нови конфликти на Балканите, като обвини Сърбия, че работи в интерес на Русия, съобщава босненският портал Кликс, цитиран от БТА.

В интервю за Радио Свободна Европа Кларк заяви, наред с други неща, че Сърбия е „магнит, който привлича руския империализъм към Балканите“ и предупреди, че ако тази страна не спре в Украйна, може да има нови конфликти на Балканите.

Американският генерал заяви още, че „Сърбия е дестабилизиращ фактор в Косово и в Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина“. „Пътят към решението е да победим Русия в Украйна, да намалим подкрепата на Русия за Сърбия до друго ниво, така че Сърбия да разбере, че нейното бъдеще е със Запада“, каза Кларк.

„Когато сърбите разберат това, няма да има проблем с Косово“, заяви американският генерал.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бъкингамският дворец отваря за посетители стаята, която води към емблематичния балкон

Посетителите на Бъкингамския дворец в Лондон това лято ще могат да застанат зад прочутия балкон, на който често позира за снимка британското кралско семейство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. За първи път се отваря за туристи Източното крило на сградата, включващо и Централната зала, където се намира емблематичният балкон. „Тази […]