Гребният канал в Ямбол беше зарибен

NetNews

Поредно зарибяване беше извършено на гребния канал в Ямбол, съобщава Българското национално радио. Водоемът ще остане затворен до есента, когато ще започне да се използва за спортен риболов. 

След като преди 5 месеца гребният канал беше зарибен с бял амур за да унищожи част от блатната растителност, сега е предприета и втората стъпка към използването на водоема, намиращ се в непосредствена близост до река Тунджа, обясни Ясен Киров от Агенцията по рибарство и аквакултури в Ямбол.

Зарибяването е извършено с два вида риба – сребриста каракуда и шаран, като преобладава шаранът. Те са дарение от стопанството в село Роза. Екземплярите са с тегло около 50 грама, а общото количество, пуснато във водоема е над 700 кг.

Във водоема предстои да бъдат направени още няколко зарибявания.

Източник: bnr.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Традиционно шествие до лагера "Слънчев бряг"

Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС се включиха в традиционното шествие до лагера "Слънчев бряг" край Ловеч, което СДС организира вече 32 години, в памет на жертвите на комунистическия режим в България. Седесари от цялата страна, както всяка година, извървяха пътя до това черно за българската история място. Председателят […]