Германия извика руския посланик след ареста на двама души по подозрения в саботаж в полза на Русия

NetNews

След ареста на двама души с двойно гражданство – германско и руско – по подозрение в подготовка на саботажни действия, включително срещу американски военни обекти, с цел пречене на военната подкрепа за Украйна, германското министерство на външните работи извика руския посланик, съобщи Ройтерс, цитирайки в. „Билд“.

Ведомството не отговори на молбата за коментар, предаде БТА.

По-рано днес властите претърсиха жилищата и работните места на двамата заподозрени, които са обвинени, че са работили за руските тайни служби.

Германската прокуратура съобщи, че един от заподозрените, идентифициран от властите като Дитер С., от октомври 2023 г. е обсъждал предполагаеми заговори с човек, свързан с руските тайни служби. Дитер С. е бил подготвен да извърши бомбени атаки и палежи на военни обекти, включително използвани от американските сили, като е заснемал също военен транспорт и оборудване, съобщи прокуратурата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Със 107 гласа "за" депутатите одобриха Националната здравна стратегия 2030

Народното събрание прие Национална здравна стратегия 2030. Документът е внесен от Министерския съвет и прецизиран от работна група към Комисията по здравеопазване в парламента. Народното събрание взе решението за приемането на стратегията със 107 гласа „за“, 36 „против“ и осем „въздържал се“, предават от БТА. В доклада на комисията по […]