Golf „единичка“, за който най-вероятно никога не сте чували

NetNews

Volkswagen Golf Mk1 е един от най-популярните автомобили на планетата, но днес ще ви разкажем за една негова версия, която едва ли много от вас познават. Става въпрос за интересен проект на базата на кабриолета, който официално носи името Biagini Passo.

Golf "единичка", за който най-вероятно никога не сте чували

Колата е разработена от италианската компания ACM и комбинира Golf Mk1 Cabriolet с Golf Mk2 Country. По този начин италианците правят първия Golf Mk1 с 4х4 и може би единственото кабрио с 4х4 на базата на този автомобил.

Golf "единичка", за който най-вероятно никога не сте чували

Biagini Passo се задвижва от 1.8-литров бензинов двигател с 98 конски сили, който е свързан с механична трансмисия, а теглото на автомобила е едва 1245 килограма.

Golf "единичка", за който най-вероятно никога не сте чували

За съжаление, компанията не е много успешна и фалира няколко години след този проект. В периода между 1990 година и 1993 година са направени едва 65 броя от Passo, които все още се движат в различни части на света.

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 12 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трудно ще видим шоково поскъпване на основните храни

Няма да има шоково поскъпване, заяви председателят на Държавната комисията по стокови борси и тържища Владимир Иванов. От началото на декември до средата на месеца имаше напрежение. В момента, покрай празниците, е спокойно на пазара, което е много интересно, защото въпреки че това е момент на засилено търсене, ние наблюдаваме […]