Google готви важна промяна засягаща сигурността на потребителите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Както и този понеделник видяхме, един сравнително кратък срив на няколко социални мрежи паникьоса милиарди хора в целия свят. Въпреки, че според официалното изявление, технически проблем лиши света от Facebook, Instagram и WhatsApp, редица хора бяха притеснени за сигурността си и данните, които могат да бъдат взети от техните профили.

Паролите са именно едно от тези важни неща, имайки предвид, че голяма част от потребителите използват една и съща парола или нейни вариации за всичките си акаунти. От години компаниите се опитват да накарат хората да не правят това, като поставят различни условия за специални символи, големи и малки букви и числа, но обикновено това не спира хората да използват една парола за всичките си акаунти.

Именно за това от няколко години използването на така наречената двустепенна верификация стана често използвана поради това, че дори и да познаят паролата, хакерите трябва да се справят с по-трудна задача. След като въведете паролата си, двустепенното потвърждение изисква код в най-честия случай, който е случайно генериран и изпратен на имейл или телефон за връзка. Обикновено той е валиден в рамките на определени секунди или минути, като по този начин възможността акаунта ви да бъде разбит е сведена до минимум.

Именно по този начин от Google искат да защитят своите потребители. В съобщението става ясно, че от компанията планират двустпенната верификация да бъде включена на 150 милиона акаунта до края на годината, както и на 2 милиона YouTube канала.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любимите алкохолни напитки на кралското семейство

Независимо дали сме навън с приятели или вкъщи след тежък работен ден, повечето от нас си имат любимо питие, към което винаги посягат, за да разпуснат. Членовете на британското кралско семейство не са никакво изключение от това правило, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и кои са любимите алкохолни […]