Google представи новия си бюджетен смартфон

NetNews

Google показа най-евтиния смартфон от серията Pixel 6, като допълни гамата от представените през изминалата година Pixel 6 и Pixel 6 Pro. По-евтиният Pixel 6a пристига с цена от 430 евро, която е идентична с тази на представения през изминалата година Pixel 5a.

Смартфонът разполага с 6.1-инчов OLED дисплей с резолюция от 2400х1080 пиксела с честота на опресняване от 60Hz, за разлика от 120Hz при Pro версията. Дизайнът на устройството е подобен на този при останалите два смартфона от серията с хоризонтален стъклен панел за камерите, но с пластмасов гръб. Рамката е направена от алуминий, а стъклото на екрана е по-ниският клас Gorilla Glass 3.

Процесорът е дело на Google – Tensor в комбинация с 6GB RAM памет и 128GB място за съхранение. Основната камера е с оптика от 12.MP и бленда f1.7 с оптична стабилизация. Широкоъгълен сензор разчита на 12MP f2.2 оптика, а в предната част е поставена 8MP селфи камера.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия дава на ООН доказателства за военни биологични дейности на САЩ в Украйна

Русия възнамерява да внесе материали в Съвета за сигурност на ООН за провеждане на разследване на военни биологични дейности в Украйна. Това обяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС. По негови думи Москва е призовала за обсъждане на американските биолаборатории в Украйна. Вече сме натрупали […]