Google представи достъпния Pixel 5a

NetNews

Преди няколко седмици от Google показаха снимки и разкриха част от характеристиките на новите си флагмани от серията Pixel, а сега технологичната компания представи и бюджетен смартфон с името Pixel 5a.

Смартфонът залага на дисплей с диагонал от 6.34 инча с OLED панел и FHD+ резолюция, а максималната честота на опресняване остава 60Hz, подобно на стария модел. За сметка на това пък има подобрение в батерията, която е с капацитет от 4680мАч, а IP67 защита осигурява предпазване от вода с дълбочина до 1 метър в рамките на половин час.

Подобрение има и при камерите в задната част, където откриваме нов широкоъгълен сензор с по-голямо зрително поле, макар основния сензор да остава с резолюция от 12.2MP. Цялата конфигурация разчита на процесор Snapdragon 765G, както и 6GB RAM и 128GB памет за съхранение.

Стартовата цена на модела в Америка започва от 449 долара или около 384 евро, макар от Google все още да не са обявили нищо за наличността и официалното ценообразуване за Европа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров в Синсинати

Лошо време спря двубоя на Григор Димитров с испанеца Роберто Баутиста Агут в Синсинати. Срещата беше прекратена при сет аванс за българина и 4:3 в полза на съперника му. Българинът има три победи и загуба от 16-ия в света испанец, а двамата не са се срещали от Мастърса в Париж […]