Google Maps вече ще показва кой е най-икономичният маршрут

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Актуализацията използва AI, както и информация от Националната лаборатория за възобновяема енергия на Министерството на енергетиката на САЩ (NREL), за да покаже на потребителите най-зеления маршрут до тяхната дестинация. Според Guardian , приложението взема предвид наклоните и трафика, докато взема своето решение.

Google изчислява, че новата функция може да спести повече от милион тона въглеродни емисии годишно, което е еквивалентно на извеждането на повече от 200 000 автомобила от пътя. Потребителите могат да видят приблизителна оценка на това колко CO2 пестят на ефективния маршрут и също така могат да направят приложението си Карти по подразбиране на най-ефективния или най-бързия маршрут в зависимост от техните приоритети.

Приложението също така въведе нови функции за колоездачи, които показват само най-важните инструкции, за да не ги затрупват с информация в движение. То също така ще показва информация за програмите за споделяне на велосипеди и скутери в 300 града по света и ще даде възможност на потребителите на Google Maps да намерят близки станции и дори да посочат колко превозни средства са налични в този момент.

И накрая, Google също въведе функция в услугата си за планиране на полети, която може да организира вашите възможности за полет, за да даде приоритет на тези с най-ниски въглеродни емисии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата се самосезира за изнесената информация за „Арсенал“

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства, ще се предприемат действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица, съобщиха от прокуратурата. […]