Google скоро ще започне производството на Pixel в Индия

NetNews

Google прави важна стъпка към диверсификация на глобалното производство, като създава производствена база в Индия за своите смартфони Pixel. Този ход има потенциала да разтърси веригата за доставки на смартфони и да задоволи нуждите на големи пазари като ЕС и САЩ.

След официалното си обявяване в края на 2023 г., Google вече е на прага на стартирането на производството на Pixel в Индия. Първите доклади сочат, че пробното производство ще започне скоро, като ще се съсредоточи върху модели като Pixel 9. Google си партнира с утвърдени индийски производители Dixon Technologies и Foxconn, които ще се занимават с производството. Очаква се това сътрудничество да доведе до пълномащабно разгръщане на производството до септември, след официалното представяне на Pixel през август.

Интересно е, че голяма част от тези Pixel-и, произведени в Индия, са предназначени за износ, като ЕС и САЩ са определени като основни целеви пазари. Тази стратегия отразява настоящата пазарна реалност – продажбите на Pixel в Индия, въпреки че бележат ръст, не са достигнали ниво, при което вътрешното потребление може да поеме цялата производствена продукция. Като изнася по-голямата част от тези телефони, Google може да задоволи по-голямото търсене на утвърдените пазари и потенциално да достигне до по-широка аудитория.

Това преместване на производството в Индия има няколко предимства за Google. То позволява диверсификация на производствената база, като потенциално намалява зависимостта от традиционните центрове и намалява свързаните с това рискове. Освен това се използват нарастващите възможности за производство на електроника в Индия, което предлага на Google конкурентна по отношение на разходите производствена среда. За потребителите в ЕС и САЩ това потенциално може да доведе до по-конкурентни цени на телефоните Pixel.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Светлин Тачев: С мълчанието си Доган държи Пеевски в шах, затова Пеевски развява бялото знае

Пеевски показва послание за мир към Ахмед Доган. Той е в ситуация, в която трудно може да спечели срещу почетния председатели естествен лидер на ДПС. Как Доган би действал спрямо Пеевски е въпросът. Дали може Пеевски да бъде отстранен от политическата ситуация или пък да се премине през компромисен вариант […]