Hennessey ще прави електрическа суперкола с 6 гуми и 2000 коня

NetNews

Огромните пикапи с шест гуми вече не са нещо толкова странно, след като от Mercedes го „нормализираха“ с представянето на серийния AMG G63 6×6 преди няколко години, а след това редица тунинг компании и ентусиасти последваха примера им. От друга страна, обаче, суперкола с шест гуми е интересен проект, който малцина имат силите и ресурсите да направят.
Такива са специалистите от Hennessey, които разкриха повече информация за проекта наречен Deep Space, който представя електрическа суперкола с отварящи се нагоре врати, четири места и шест гуми. Ако това не е достатъчно, от компанията си поставят за цел возилото да се превърне в най-бързата четириместна кола в света до 200км/ч.

Серийният модел ще има дължина от над шест метра и ще се появи на пазара през 2026 година. Цената му ще бъде над 2.5 милиона евро, а от Hennessey ще направят 105 броя. За задвижването ще отговарят шест електромотора със сумарна мощност от 2000 конски сили. Батерията с неясен към момента капацитет пък ще дава достатъчно енергия за пробег от 1000 километра.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Адреналинките на UFC 267 отново обраха точките (СНИМКИ)

UFC без съмнение е най-силният шампионат за смесени бойни изкуства, но дори така организаторите нямаше да се радват на толкова широка популярност, ако не бяха извънредно красивите адреналинки край ринга. <blockquote class=“instagram-media“ data-instgrm-permalink=“https://www.instagram.com/p/CfiVpuhuViM/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ data-instgrm-version=“14″ style=“ background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; […]