Хирургът д-р Топчиев и неврологът д-р Николов с награда „Хипократ” 2024, Ямбол

NetNews

Хирургът д-р Спартак Топчиев и на началникът на отделението по нервни болести в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Николай Николов са носителите на тазгодишните награди „Хипократ” на община Ямбол. С наградата „Анка Александрова” е отличена главната медицинска сестра в кардиологичната болница Петя Петрова. Още 17 здравни работници получават Почетен знак „Герб на община Ямбол”. Награждаването ще бъде на 5 април, петък, в навечерието на Световния ден на здравето. Вижте имената на всички отличени здравни работници, отличени с решение на специализираната комисия:

Съгласно правилника за наградите и отличията на община Ямбол, призът на името на Хипократ се връчва в знак на признание на обществеността за професионален и граждански принос на лекар или стоматолог, практикуващ в индивидуална практика, болнично, извънболнично или учебно заведение в община Ямбол. Тази година той ще бъде връчен на хирурга д-р Спартак Топчиев и на началника на отделението по нервни болести към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Николай Николов. 

С приза на името на Анка Александрова, който е признание на обществеността за професионален и граждански принос на професионалисти по здравни грижи, е удостоена Петя Петрова, главна медицинска сестра в Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол.  

С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ ще бъдат наградени:

– началникът на отделението по хирургични болести към Многопрофилна болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” – Ямбол доц. Добромир Сотиров;

– пневмологът  д-р Камен Гърдев;

– началникът на отделението по инфекциозни болести МБАЛ „Св. Пантелеймон“ АД – Ямбол д-р Стефка Желязкова;

– завеждащата отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” – гр. Ямбол д-р Биана Милкова;

– д-р Елка Тонева – Желева – специалист по вътрешни болести и по кардиология;

– д-р Таня Динева – специалист по нервни болести;

–  д-р Даниела Джамбазова – общопрактикуващ лекар;

– д-р Веселин Христов, общопрактикуващ лекар;

– д-р Виолета Алексиева, стоматолог;

– д-р Пенка Димитрова,  стоматолог

– д-р Веселина Михова, стоматолог;

– Ваня Илиева, медицински лаборант;

– Николинка Андреева, медицинските лаборант;

– Елена Чорбаджийска, медицинска сестра;

– Милена Велева, медицинска сестра;

– Златана Вълчева, акушер и

– Нонка Николова – фелдшер във ФСМП-Ямбол.

Предложения за наградите са постъпили от Районна колегия на Български лекарски съюз, Регионална колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, ръководството на ММБАЛ „Св. Пантелеймон” и Медицинския съвет на “Диагностично-консултативен център-1”. Те са  обсъдени и гласувани от специализирана комисия.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 5 април, петък, от 18:00 часа в Културно-информационен център „Безистен“. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Габриела Руменова: До 5000 лв. глоба при некоректно превалутиране и закръгляване на цените от лева в евро

БНБ публикува Законът за въвеждане на еврото за обществено обсъждане. Как ще сменим лева с евро и за какво да внимаваме. Пред ФАКТИ говори Гарбиела Руменова, основател на платформата „Ние, потребителите“. – Г-жо Руменова, как ще бъдат защитени правата на потребителите, след като приемем еврото? – За да бъдат защитени […]