Huawei представи първия си 16-инчов лаптоп

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

За първи път в своето съществуване Huawei представи 16-инчов лаптоп. Преносимият компютър, подобно на другите модели на китайската компания носи името MateBook, което подобно на дизайна, доста напомня на устройствата на Apple от серията MacBook.

Все пак версията на Huawei разчита на процесор Ryzen 5 5600H или Ryzen 7 5800H, съответно с 6 или 8 ядра. Мястото за съхранение е 512GB SSD, а 16GB DDR4 RAM са разпределени в два слота.

MateBook 16 разчита на 84Вч батерия, достатъчна за 12.5 часа гледане на видео, а благодарение на включено в комплекта бързо зарядно, само 15 минути зареждане са достатъчни за 3.5-часова работа в офиса.

За разлика от MacBook, лаптопът на Huawei разполага с два стандартни USB A порта, HDMI порт, жак за микрофон или слушалки, както и два USB C порта. Дисплеят, както споменахме е с диагонал от 16 инча и резолюция от 2520х1680 пиксела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО издига доц. Милен Михов за президент

ВМРО издига доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2. Двойката беше приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство, съобщи БНТ. С ясна заявка за смяна на правилата в политиката Михов и Цветкова открояват няколко основни приоритета, по които ще работят за: Гаранция за националния суверенитет […]