Hynudai надхитри останалите производители и се запаси с чипове

NetNews

Вече няколко пъти ви информирахме за автомобилни производители, които се оплакаха от липса на чипове и това забавя или дори напълно спира производството на дадени модели. Днес стана ясно, че от Hyundai са се запасили с малките елементи и няма да усетят липсата им.

Въпреки грешната стъпка с батериите на Kona, компанията е направила доста добър избор за тази година. По информация на Reuters от корейската компания са предвиждали по-малка поръчка за чипове, поради пандемията от Covid-19 и намалелите продажби, но са решили да увеличат бройката в последния момент.

Освен, че компанията се е подсигурила с чиповете, то тя е успяла да ги поръча преди настъпването на кризата и така е платила по-ниска цена в сравнение със сега. В момента по-голяма част от автомобилната индустрия, а и не само, плаща доста по-високи цени за малките електронни елементи. Без тях, повечето от системите на автомобилите няма как да работят, след като електрониката командва повечето от функциите на новите превозни средства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Електрическото Volvo C40 Recharge дебютира с 402 конски сили

По-рано днес ви информирахме, че от Volvo планират да продават единствено автомобили на ток след 2030 година, а ето че представеното C40 Recharge прави стъпки именно в тази посока. До момента единственият електромобил в гамата на шведите бе Volvo XC 40 Recharge. Купеобразният SUV C40 Recharge взаимства платформа и технологии […]