И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли

NetNews

Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори.

На предишното си заседание комисията прие за времето от откриване на предизборна кампания за избори за народни представители до свикване на новоизбрания парламент депутатите да не получават възнаграждение и да нямат право да използват служебни автомобили, уточни „Нова телевизия“.

Предложението беше на депутати от несъществуващата вече парламентарна група на „Величие“. Днес комисията се върна отново на текстовете и ги отхвърли с два гласа „за”, нито един „против” и шестима въздържали се.

Преди това не беше прието предложението по финансовите правила на парламента възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня на откриване на предизборна кампания за избори за следващото Народно събрание. Това наложи преразглеждане и на вече приетите текстове за заплатите.

Цвета Рангелова от „Възраждане” посочи, че е получила запитвания дали този текст да не получават възнаграждения по време на предизборната кампания не противоречи на Конституцията, в която пише, че работата на Народното събрание е непрекъсната. Освен това тя отбеляза, че по време на предишната предизборна кампания е имало две извънредни заседания.

Председателят на временната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) предложи да се прегласува вече приетото предложение за неполучаване на заплати за периода на предизборната кампания, тъй като не е приет начинът, по който ще се изчисляват възнагражденията на депутатите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мъж от Флорида използва зъбите на алигатор, за да отвори бирата си (ВИДЕО)

Любопитен видеоклип на мъж от Флорида, който отваря бира с помощта на алигатор, стана изключително популярен в социалните мрежи, пише NOVA. Видеото показва как мъжът се навежда от лодката си, държейки кенче бира, докато примамва алигатора. След като нежно гали алигатора, мъжът смело използва острите зъби на влечугото, за да […]