И в Ямбол 2 май ще бъде неучебен за училищата

NetNews

Подобно на редица общини в страната, местната управа на Ямбол също реши да обяви 2 май, четвъртък, за неучебен ден. Причината – денят се пада единствен работен между почивните 1 май – Ден на труда и 3 май – Разпети петък преди Великден. За подобно решение с национален обхват призоваваха преди дни родители. Решенията дойдоха по общини. Така, почивните дни за учениците в Ямбол ще са от 1 до 6 май, включително. Това обаче не се отнася за детските градини и яслите.

АКТУАЛИЗИРАНА:

Обявяването на 2 май за неучебен ден идва със заповед на кмета Валентин Ревански, който се аргументира с възможност по този начин семействата да планират почивните си дни покрай празниците.

Първоначално, от общинската администрация изрично подчертаха, че „заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден.

Оказва се, че повечето детски градини в Ямбол са подали уведомление до общинската администрация, че няма да работят на 2 май. Решенията са взети след съгласуване с родителите и много преди да излезе заповедта на кмета. Без претенции за изчерпателност, научихме, че 2 май ще бъде неучебен ден за ДГ „Слънце”, „Червената шапчица”, „Биляна”, „Свобода” и др. Същото важи и за яслите „Мечо Пух” и „Щурче”, както и за Детската кухня. Решенията са взети още миналата седмица. Директорите потвърждават, че това е желанието на родителите и на тази база са написали докладните си до общинската управа.

От неяснотите кой ще работи, ще има ли сборни групи и къде, става ясно, че общината не е направила среща с директорите, за да се съгласуват всички позиции и да се излезе с единно решение. В резултат дойде като реакция недоумението на родители, а и на преподаватели – кое е истинното – че градините няма да работят, както е решено от по-рано или това, което оповести общината днес – че неучебен 2 май не се отнася за градини и ясли.

В крайна сметка, два часа след първоначалната си публикация, от община Ямбол заличиха в съобщението си последното изречение, касаещо детските градини и яслите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кремъл: Общата картина на фронта няма да се промени и след военната помощ от САЩ

Дори и Украйна да получи нова американска военна помощ, ситуацията на фронта няма да се промени, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс и БТА. Военната помощ от САЩ ще подпомогне на американската отбранителна индустрия, но Украйна ще натрупа дълг, отбеляза Песков. Той беше попитам и за двамата граждани […]