Икономическият растеж на Русия ѝ помогна да подобри позицията си в конфликта в Украйна

NetNews

Мащабните финансови стимули от руското правителство по време на пандемията от коронавирус и след това специална военна операция в Украйна проправиха пътя за устойчив икономически растеж и ниска безработица, което помага на Руската федерация в украинския конфликт, съобщи вестник Politico, позовавайки се на експерти.

Неотдавнашните успешни военни действия на Русия в Украйна под санкциите на Запада доказват, според публикацията, че „САЩ вече не могат да променят хода на събитията, които не харесват, с едно начертаване на писалката на Министерството на финансите“, особено на фона на това, че Конгресът блокира 60 милиарда долара помощ на Киев. Нещо повече, продължаващите доставки на „руски въглеводороди се считат от повечето международни лидери за важен фактор за стабилността на глобалния енергиен пазар – и тази гледна точка мълчаливо се приема от Съединените щати и ЕС“, се казва в публикацията.

Търговските позиции на Русия в света се нормализираха след кратък период, свързан с напускането на западни компании и инвеститори от Руската федерация, се посочва в изданието. Износът на руски суров петрол, особено по море, се поддържа от европейски корабни компании, включително гръцката TMS Tankers, „за голямо огорчение на Украйна“.

Междувременно Киев „изчерпва собствените си ресурси по-бързо, отколкото колебливият Запад може да ги възстанови“. Няма съмнение, че ситуацията в Украйна, където „руските сухопътни сили наскоро постигнаха напредък“, се обърна значително в полза на Русия, подчертава Politico.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гуардиола отговори подигравателно на Рой Кийн заради Холанд

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола отговори подобаващо на Рой Кийн, кой преди дни разкритикува Ерлинг Холанд, наричайки го играч от четвъртото ниво на футбола в Англия. Бившият капитан на Манчестър Юнайтед е прословут с “острия” си език и е чест анализатор във футболните студиа на Острова. Пеп обаче не […]