Илияна Йотова: Не съм учудена, че часове преди Главчев да поиска смяната на външния си министър, това направи Борисов

NetNews

Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че той обмисля своето решение, събира всякаква информация, това е нова ситуация с променените текстове в Конституцията, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка със поисканата смяна на външния министър. Тя добави, че Румен Радев ще реши дали ще откаже смяната или ще подпише, съобщи БТА.

Очевидно е, че не само се задълбочават политическите кризи от тези текстове, но и се раждат нови, посочи вицепрезидентът.

Не мога да ви кажа, не зная, президентът ще реши кога и как ще обяви своето решение и какво ще бъде то, отговори на въпрос Йотова. И уточни, че това е в неговите правомощия, въпреки желанието на мнозинството, както се видя, по думите ѝ, те да бъдат силно ограничени.

Йотова обясни, че не се учудва , че няколко часа преди премиерът да поиска рокадата , смяната е поискана от партиен лидер. Това е въпрос към г-н Борисов, добави тя. Начинът, по който вървя дискусията за промените в Конституцията, се видя, че те бяха продиктувани изцяло от политически и партиен интерес, по-малко се мислеше за институциите и за самата Конституция, коментира вицепрезидентът.

Вицепрезидентът участва в тържественото честване на Деня на Конституцията, организирано от Съюза на юристите в България. Йотова поздрави с празника на българската Конституция и добави, че днес повече отвсякога се нуждаем от гаранции за нейна защита.

По-рано през деня Илияна Йотова коментира пред медиите, че служебният министър- председател Димитър Главчев дължи отговори на всички.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зеленски към САЩ: Нямаме шанс срещу руската армия

Няма шанс да победим руската армия, ако Конгресът на САЩ не отпусне (блокираните от месеци) 60 милиарда долара военна помощ за Киев. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за PBS NewsHour. Той определи като „позор за САЩ“ информацията, че Конгресът сега може да отпусне пари за отбраната на […]