Инвестират рекордните 343 млн. USD в разширение на увеселителен парк

NetNews

Общата инвестиция в изграждането на нова зона за атракции в Disneyland Шанхай ще бъде около 2,5 милиарда юана (343,8 млн. USD), се посочва в изявление на оператора на парка Shanghai International Resort, който обяви открит търг за изпълнението на проекта.

Фактът, че Disneyland Шанхай планира ново разширение, стана известен през март, но не бяха разкрити подробности. Беше посочено само, че ще се строи до тематична зона Zootopia. Според изявление на оператора на парка, новият проект предвижда изграждането на 6 развлекателни съоръжения с площ от над 21 000 кв.м.

От откриването си през юни 2016 г. Disneyland Шанхай се разшири два пъти. През април 2018 г. беше изградена тематичната зона Toy Story, а през декември 2023 г. се появи зона, базирана на едноименния анимационен филм Zootopia. („Зоотопия“).

Disneyland Шанхай е американско-китайски проект, базиран на идеи на местни и западни дизайнери. В резултат на това беше възможно да се създаде сложно творение, което да се сравнява благоприятно с подобни паркове както в Китай, така и в чужбина. Автори на плана са компанията Walt Disney и нейният местен партньор Shanghai Shendi Group. Заедно те инвестираха 5,5 млрд. USD в изграждането на първия Дисниленд в континентален Китай.

В момента увеселителният парк в Шанхай има осем тематични зони: Adventure Island, Imagination Gardens, Mickey Avenue, Tomorrowland, Treasure Cave и ;Fantasyland“, „Toy Story“ и „Зоотопия“. През 2023 г. започна строителството на трети тематичен хотел с 400 стаи в парка.

През 2023 г. според официални данни Шанхайският Дисниленд, който включва също хотели и търговска зона с ресторанти, е бил посетен от около 25,6 милиона души – увеличение от 44% спрямо 2019 г. Приходите на парка миналата година възлизат на 18,5 милиарда юана (2,5 млрд. USD), което е увеличение от 84% в сравнение с 2019 г. И двата показателя достигнаха рекордни нива, откакто паркът работи.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съдят двама френски ръгби национали за изнасилване

Френските ръгби национали Оскар Жегу и Юго Ораду ще бъдат изправени днес пред съда в Мендоса, предаде АФП. Те са обвинени, че са изнасилили в хотела си в събота вечерта след мач на Франция жена, която според адвоката ѝ, е преживяла „ужасно насилие“, информира БТА. Състезателят на По Юго Ораду, […]