iOS 16 премахва една от най-дразнещите функции

NetNews

Вероятно се сещате за малките картинки с различни букви и цифри, които трябва да попълните преди да влезете в акаунта си, да публикувате нещо или да извършите друга онлайн дейност. Тези малки картинки се наричат CAPTCHA и колкото и полезни да са за преодоляването на ботове, то едва ли някой може да отрече, че понякога са и доста досадни.

Изглежда от Apple също мислят така и действат в посока, която да ги елиминира максимално много в новата им операционна система – iOS 16. Компанията от Купертино сподели, че е разработила функция, която позволява „прескачането“ на това потвърждаване на самоличността чрез Private Access Tokens, които потвърждават самоличността с помощта на Apple ID.

Обяснено накратко, Apple ще гарантира за вас чрез лицевото разпознаване и автоматичното въвеждане на имейл и парола, когато влизате в някой сайт, прескачайки досадния процес за CAPTCHA. От компанията уверяват, че това не разкрива информацията на потребителя или IP адреса му.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Технологичен облак в областта на културното наследство

Европейската комисия (ЕК) започна диалог с държавите членки относно създаването с общи усилия на облак за сътрудничество в областта на културното наследство, за да се подпомогне опазването на културното богатство на Европа чрез цифрова инфраструктура. Целта е чрез облака да се насърчат сътрудничеството и съвместното творчество между културния, творческия и […]