Иран заплаши света: Ще променим ядрената си доктрина

NetNews

Иран може да преразгледа своята „ядрена доктрина“ на фона на израелските заплахи. За това предупреди високопоставен командир на Иранската революционна гвардия, цитиран от „Ройтерс“.

Думите му предизвикаха безпокойство относно ядрената програма на Техеран, за която ислямската република винаги е твърдяла, че е единствено за мирни цели.

„Напълно е възможно преразглеждането на нашата ядрена доктрина и политика, както и съображенията, съобщени по-рано“, отбеляза Ахмад Хахталаб – командир, отговарящ за ядрената сигурност.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей има последната дума по ядрената програма на Техеран, за която Западът подозира, че е с военни цели.

Хаменей многократно е подчертавал, че Техеран никога не е целял създаването или използването на ядрени оръжия – нещо, което религията в страната забранява.

Иран извърши първата си пряка атака срещу Израел миналия уикенд като отмъщение за предполагаем израелски удар срещу ирански дипломатически комплекс в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Израел се зарече, че ще отвърне на удара, а Иран предупреди, че неговата армия е готова да се изправи срещу всяка атака.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пореден протест на енергетици: Има блокирани пътища

Пореден протест на миньори и енергетици от комплекса „Марица Изток“. Те отново организираха автошествие, като стигнаха до изхода на Стара Загора и блокираха пътя и за АМ „Тракия“, и за Димитровград, и за Хасково, съобщи БТВ. Те се противопоставят на зелената политика и като резултат от протестите им се вижда, […]