Ивет Горанова ще се бие за ново злато

NetNews

Над 1500 състезатели от 20 държави ще участват в най-голямото и престижно състезание по карате у нас „Sofia Open The President’s Cup“. Единадесетото издание на турнира е организирано от най-успешния карате клуб в България за последните 15 години КК Цанев, съвместно с президентство на Република България и със „София – световна столица на спорта“.

Надпреварата ще се състои в столичната „Асикс Арена“ на 20 април (събота), а откриването е насрочено за 13:00 часа.

Състезанието е едно от най-престижните в Европа и отново събира много световни и европейски шампиони и медалисти. Сред тях ще бъде и олимпийската шампионка от Токио 2021 Ивет Горанова.

Някои от участващите в българската столица държави определиха „Sofia Open“ като квалификационен турнир за предстоящото Световно първенство за кадети, юноши и девойки, мъже и жени до 21 години, което е насрочено за края на годината в Лидо ди Йезоло (Италия).

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Кибер рискът е бизнес риск", който може да бъде предотвратен

„Кибер рискът е бизнес риск“ и „киберсигурността е национална сигурност“, пише Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ в доклада си за интернет престъпленията през 2022 г. Само в Щатите загубите от киберпрестъпления надхвърлят 10 млрд. долара през 2022 г., а на световната икономика те са стрували около 7 трилиона […]