Kолко кафе трябва да пиете според теглото си?

NetNews

Няма строги ограничения за количеството кафе, което да пием на ден, но тази напитка трябва да се консумира с повишено внимание, заяви в интервю за РИА Новости Антонина Стародубова, главен диетолог в московска клиника.

"По правило няма строги забрани – можем да си позволим 1-2 чаши кафе на ден – не особено силно или с мляко. Някои експерти предлагат да се ограничи кофеинът – да се консумират не повече от 3 мг. кофеин на килограм телесно тегло. Т.е. ако тежите 70 кг, можете да си позволите не повече от 210 мг. кофеин, тоест не повече от 5 чаши черен чай или три малки чаши еспресо на ден", каза Стародубова.

Съветът ѝ е хората, които са предразположени към хипертония или са със сърдечно-съдови заболявания да бъдат по-внимателни, когато пият тази напитка. Също така, кафето не е препоръчително при заболявания на стомашно-чревния тракт – пептична язва или гастрит, тъй като има дразнещ ефект.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Кунчев: Досега няма практика втората да ваксина да е от друг вид

Има съществен отлив на българи, желаещи да се ваксинират с оксфордската ваксина (Vaxzevria на AstraZeneca). Това потвърди пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че интересът към препарата е спаднал драстично. Може някои хора да поискат да се реваксинират със […]