Кирил Петкова с разяснения за катастрофата и НСО охраната

NetNews

Бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков излезе с поредни обяснения по повод тежката катастрофа с участие на возила го кола на Националната служба „Охрана“ (НСО), при която край Варна загина шофьорът на другия автомобил.

Във Фейсбук той отвърна на редица критики в социалните врежи и публичното пространство за ползването на държавна охрана и твърдения, че преди време е извършил катастрофа, която била прикрита от бившия вътрешен министър от кабинета му Бойко Рашков. Заяви също така, че следи отблизо състоянието на тежко ранената в катастрофата съпруга на починалия водач.

„Засега положението ѝ е стабилно и всички се надяваме – с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието ѝ и каквото зависи от мен ще го направя, за да помогна“, пише Петков.

Той заявява, че няма да отговаря на ужасните спекулации около инцидента, но смята за важно обществото да знае някои факти, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма. „Виждам, че за много хора няма граници на човешкото – всичко се използва за кални политически внушения“, коментира политикът.

Петков уточнява, че охраната му от НСО е била свалена през януари 2023 г, но после в МВР постъпили данни за директна заплаха за живота му и му била назначена охраната нс решение на междуведомствена комисия, в която участват и другите служби.

„Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е „придобивка“ от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, пише Петков.

Той казва, че при инцидента е бил на задната седалка вдясно, каквито са изискванията по протокол за безопасност. При сблъсъка водел видеоконферентен разговор с екипа си който започнал 40 минути преди това.

„Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза – поредни ужасни медийни спекулации“, добавя Петков.

Той определя като лъжливи информациите, че бил покрит от Рашков при причинена от него катастрофа през 2021 г. Разказва, че такава е имал през 2020 г. преди да влезе в политиката, когато отнел предимство на друг автомобил на кръстовище и при удара само е паднала предната броня на неговата кола. „Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е „покривал“ за каквото и да било“, пише Петков.

„Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа. Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени.“, коментира Петков.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бившият шеф на НСО ген. Станчев: Кирил Петков като бивш премиер има право на охрана и кола

В съкратени срокове ще бъде готова автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост се е движил автомобилът на НСО, в който пътуваше съпредседателят на ПП Кирил Петков. При катастрофата край Аксаково загина водачът на другия автомобил. Първоначалните данни показват, че той е излязъл от път без предимство, когато е […]