Китай не се може да се справи с жегите и остава без реколта

NetNews

Изключително горещо лято със суши, наводнения и тайфуни застрашава реколтите в Китай, съобщава аг. Bloomberg.

През юни температурите в страната останаха над нормалните за тези типични за месец юли. Горещините се засилват. Бедствия удрят части от Китай, които могат да подхранват инфлацията на храните, унищожавайки части от реколтата от пшеница, соя, ориз и царевица.

Големи оризови полета в южната част на страната бяха наводнени, докато на север сушата нанесе щети на реколтата от пшеница и забави засаждането на царевица и соя.

Китай трябва да очаква повече екстремни метеорологични явления в бъдеще на фона на изменението на климата, предупреди местен климатичен център. Китайската метеорологична администрация стартира нов кръг от зониране на земеделска земя за първи път от 40 години, за да помогне на сектора да се адаптира към трудните условия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивш баскетболист на Черно море почина внезапно

Бившият баскетболист на Черно море Иван Друмев почина внезапно на 46-годишна възраст. Тъжната новина бе съобщена от варненския клуб. Крилото е юноша „моряците“ и бе част от един от най-славните отбори в клубната история. Под ръководството на тандема Симеон Варчев и Христо Борисов и заедно с играчи като Спас Натов, […]