Кметът на „Тунджа” Станчо Ставрев с акценти за свършеното през първите шест месеца на мандата

NetNews

Акценти за свършената работа през първите шест месеца на мандата си представи в пост в социалните мрежи кметът на община „Тунджа” Станчо Ставрев. „През тези динамични, пълни с енергия и съзидание дни, заедно с вас положихме много усилия, за да започнем да променяме облика на нашите села”, пише той в обръщението си към жителите на общината. Публикуваме пълния текст на своеобразния отчет на новия тунджански кмет:

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Скъпи приятели,

Изминаха първите шест месеца от настоящия мандат. През тези динамични, пълни с енергия и съзидание дни, заедно с вас положихме много усилия, за да започнем да променяме облика на нашите села. Ето и някои от акцентите в нашата работа:

Приключиха ремонтните дейности на две от читалища на територията на община „Тунджа“ – в Челник и Търнава, финансирани с ресурса на Програмата за развитие на селските райони. В ход е ремонтът на читалището в село Ханово, отново с външно финансиране. Предстои процедура и възлагане на ремонта на читалището в село Болярско чрез проект на Общината по Програма Красива България. Така в края на годината ще имаме четири изцяло ремонтирани читалища и по – добри условия за обществен живот.

Приключи ремонтът и оборудването на Посетителския център в село Генерал Инзово по проект, финансиран чрез Местна инициативна група „Тунджа“.

Въведени в експлоатация са двете спортни многофункционални площадки в селата Кукорево и Безмер отново чрез проекти с външно финансиране. В ход е процедура за избор на изпълнител на многофункционална спортна площадка Калчево със средства от общинския бюджет.

В село Победа приключва изграждането на функционално парково пространство със зони за отдих, предстои изграждането на бордюри и тротоари по два проекта, финансирани чрез Местна инициативна група – ‚Тунджа“.

Приключи асфалтирането на улиците „Добрич“ в с. Кукорево, „Стефан Караджа“ в с. Кабиле и „Крайна“ в с. Козарево в рамките на строителната програма на общината. Предстои възлагането на още 10 улици в 10 населени места. Така през тази календарна готина ще имаме 13 преасфалтирани улици в нашите села.

Приключиха ремонтните дейности на един километър от общинския път Челник – Джинот. Приключва изборът на изпълнител и до седмици ще бъдат възложени ремонтните дейности на пътя Инзово – Тенево. В следващите месеци ще започне и ремонтът на пътя Маломир – Коневец.

Ще бъдат възложени и мащабни ремонтни дейности в детските градини на Веселиново и Тенево на обща стойност над 1 млн. лв., което ще подобри образователната среда в нашите села.

Предстоят изборите на изпълнител на ремонтните дейности на площадите в селата Роза и Стара река, на парка в село Чарган и множество още обекти от капиталовата програма на общината.

Приключват ремонтите дейности на велоалеята, която свързва село Кукорево с областния град, след което тя ще бъде въведена в експлоатация.

До месец започваме строителството на физкултурен салон на Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица.

Създадохме прекрасни зацветени публични пространства и предстоят такива дейности в още над 20 населени места от общината.

Предстои сключването на договорите за подмяна на водопровода на село Ботево, на довеждащ водопровод Ханово и канализация Веселиново.

Очакваме и подписването на договора и за финансиране на проекта на ремонтните и строителни дейности в Дома за стари хора на село Болярско, финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост.

Заедно с Центъра за спешна медицинска помощ открихме обновените филиали в селата Тенево и Скалица.

Вероятно едно от най-хубавите неща, които направихме през тези няколко месеца е, че успяхме да осигурим ресурс за работници, които да се грижат за обществените пространства във всички населени места.

Благодаря на колегите от общинската администрация, на кметовете на населени места и кметските наместници, на общинските съветници, на екипите на учебните, детските заведения и социалните услуги, на читалищата, клубовете на пенсионера, спортните клубове и младежките организации за екипния дух и споделената перспектива.

Предстои ни още много работа, но съм сигурен, че с нашите общи усилия, с вашата нестихваща енергия, с доверието, с подкрепата и доброто ви отношение ще променяме трайно и устойчиво всичките наши села, ще ги правим заедно по-красиви и приветливи.

С уважение:

Станчо Ставрев

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как сигурно да се отървем от излишната вода в тялото?

Човешкото тяло се състои от 60% вода, което жизнено важно за функционирането на всички органични системи. Въпреки това, излишъкът на течности в организма може да доведе до подуване, целулит, излишно тегло и други неприятни последствия. Как да се отървем от натрупаната вода в тялото? Ето няколко прости, но ефективни начина: […]