Кремъл vs. НАТО! Русия засилва операциите в региона на Балтийско море

NetNews

Хибридната война на Русия открива втори фронт на източната граница на НАТО. Дестабилизиращите операции в региона на Балтийско море се засилват, пише Bloomberg.

„Руските граничари са извършили провокация на 23 май привечер. Естонците са реагирали, но са осъзнали, че това е хибриден акт на агресия и сигнал към балтийските държави“, пише Bloomberg.

Малко след полунощ няколко маскирани мъже в лодки започнали да премахват оранжевите навигационни средства по река Нарва, която разделя Естония от Русия – водно течение, което разграничава обхвата на НАТО.

Този инцидент е регистриран като един от поредицата актове, целящи да провокират и дестабилизират балтийските държави, граничещи с Русия и Беларус.

„Като цяло тези епизоди не се доближават до класическите атаки, които биха предизвикали колективен отговор на НАТО, но са зачестили, откакто Русия започна войната в Украйна“, се посочва още в статията.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Евгений Дайнов: Слави Трифонов не познава хора, каквито са необходими за един експертен кабинет

„Интересно е какво е в главата на Слави Трифонов. Дали, че в момента си качва цената, казвайки, че ИТН ще подкрепи Рая Назарян, но няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, или отново демонстрира онази бездна от политическо невежество, което видяхме, когато се опита да направи сам правителство, и наистина смята, […]