LG иска да произвежда новите батерии за Tesla

NetNews

След разигралия се скандал с батериите на Kona и възжмоността за предизвикване на пожар от тях, LG едва ли е в най-изгодната позиция на пазара за доставка на батерии. Въпреки това от корейската компания искат да произвеждат и доставят батерии за новите модели на Tesla.

Всъщност LG доставя част от батериите за американската компания, но това важи само за автомобилите, които се сглобяват в новата фабрика на Tesla в Китай. За сега единственото потвърдено от Мъск е че се водят разговори за доставчици на новите батерии, но не се споменава кои са те.

От друга страна LG вече започна да прави проби за производство на новия формат 4680 който Tesla ще използва. В битката се включва и Panasonic, които също снабдяват американската компания с батерии, но за сега LG е смятан за фаворит в надпреварата между технологичните гиганти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът оспори пред КС положението на Бюрото по защита

Днес президентът Румен Радев внесе в Конституционния съд искане за установяване на противоконституционност на отделни разпоредби от Закона за съдебната власт и от Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, с които Бюрото по защита се определя като самостоятелна организационна структура при главния прокурор. В последните […]