Людмила Петкова ще участва в заседанието на Съвета по икономически и финансови въпроси в Люксембург

NetNews

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова ще участва в редовното заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Люксембург, предаде БТА.

Това съобщават от Министерството на финансите (МФ) на страницата си в интернет.

В дневния ред на заседанието е включено обсъждане на прилагането на Механизма за възстановяване и устойчивост, като се очаква да бъдат одобрени изменения в плана на Ирландия. Сред обсъжданите теми ще бъдат и икономическите и финансовите последици от агресията на Русия срещу Украйна.

В рамките на посещението си в Люксембург министър Петкова ще участва и в годишната среща на Европейската инвестиционна банка. В програмата ѝ е включена също и среща с управляващия директор на Европейския стабилизационен механизъм Пиер Граменя, информират от МФ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Борисов не знае какво да прави. Сам е със своя приятел."

ДВ: Г-н Иванов, вън от рамковото основание за поемане на отговорността, причината за оставката Ви сега и през 2015 като правосъден министър в кабинета на ГЕРБ не е ли една и съща – че не успяхте да се справите с Борисов и Пеевски, въпреки „историческите компромиси“? Христо Иванов: И в […]