Магарето Дизел избяга от стопаните си, уби пума и поведе стадо елени

NetNews

В САЩ избягало от стопаните си магаре беше открито е сред стадо елени, Inside Edition.

Тери Дрюри от Калифорния загубил магарето си Дизел преди пет години: през 2019 г. домашният любимец избягал по време на поход, изплашен от пума. Магарето било забелязано при фотокапан няколко месеца след бягството му, но по-нататъшните опити животното да бъде намерено не дали резултат. След известно време фермерът се сдобил с други магарета, но продължи да мисли за Дизел.

През 2024 г. Дизел е намерен случайно от ловеца Макс Финел. Той наблюдавал стадо елени уапити, когато видял магаре сред тях. Финел дори разбрал, че магарето не е просто част от стадото, а негов водач. „Изглеждаше, че магарето е техният лидер, защото когато Дизел се движеше, еленът до него също се движеше“, каза Финел. Той също така спомена, че местен лесовъд е намерил в района останки от пума, която най-вероятно е била ритната.

„Те подозираха, че Дизел може да е убил пумата“, каза Финел.
След като Финъл разказа за този инцидент в социалните мрежи, Дрюри разбра за него. Той е щастлив, че Дизел е жив и е намерил приятели. Според него той би се радвал, ако магарето се върне във фермата, но Дизел все пак бил „спечели свободата си“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Испания тотално надигра Италия, но би с автогол

Националните отбори на Испания и Италия играят при резултат 1:0 в Гелзенкирхен в най-очаквания двубой от груповата фаза на Европейското първенство в Германия. Рикардо Калафиори си отбеляза автогол в 55-ата минута. Луис Де Ла Фуенте е направил само една промяна сред титулярите си, които победиха убедително Хърватия с 3:0. Тя […]